Toggle Shop Sidebar

Dames parka’s
Een parka is een winterjas met een capuchon die meestal met een op bont of kunstbont gelijkend materiaal is afgewerkt.

De naam Parka Winterjas komt via het Amerikaans-Engels uit de taal van de Inuit die leven op een eilandengroep die grotendeels tot Alaska behoort. Het woord is door hen weer ontleend aan het Russisch waarin ‘párka’ jas gemaakt van pels betekent, en dat is ook wat het van oorsprong is.

De parka jas raakte in het Westen bekend toen hij in een uitvoering van nylon met een gewatteerde voering en een met bont afgewerkte capuchon in de jaren 1950 in gebruik kwam bij de Amerikaanse krijgsmacht. Het kledingstuk werd toen zo populair bij de jeugd dat er al snel nieuwe modellen op de markt verschenen. Helemaal weg is deze winterjas daarna nooit meer geweest. Tegenwoordig zijn parka winterjassen gevoerd met polyester of dons met uitvoeringen voor dames en heren.

Hierbij bieden wij verschillende dames parka’s aan voor de modieuze vrouw. Deze zijn zowel met als zonder bontkraag te bestellen.

Dames die niet in het bezit zijn van een mooie jas, missen echt stijlpunten. Net als een coole look die echt iets over jou zegt. Word jij blij van mooie jassen die duurzaam zijn, overal bij passen en ook nog eens geschikt zijn voor iedere gelegenheid? Dan gokken we dat je dan wel blij wordt van de parka. Gelukkig zijn dit dingen waar wij de waarde ook maar al te goed van in kunnen zien. Om dat te bewijzen, halen we alleen jassen in huis die aan deze criteria voldoen. We snappen dat het heel belangrijk is om in de koude maanden winterjassen te gebruiken die je warm houden, maar ook aan een paar andere essentiële eisen voldoen. Benieuwd hoe je zelf een jas scoort die aan al deze criteria voldoet? Lees hieronder meer over waarom de dames parka geschikt is voor jou!
Wees selectief in Parka jassen
Meer jassen staat niet per se altijd gelijk aan een beter assortiment. Als je de jassen stuk voor stuk heel mooi vindt (en helemaal niks op de kwaliteit aan te merken hebt), is dit natuurlijk alleen maar goed. Het is een ander verhaal als je de hele tijd weer een nieuwe jas erbij koopt en deze vervolgens weer om de zoveel tijd moet vervangen. Dit gaat tegen de principes van duurzaam shoppen in! Gelukkig heb je veel minder kans om zoiets mee te maken als je een parka dames in huis haalt. Bekijk je huidige garderobe bijvoorbeeld eens. Omdat de parka jas dames zo’n neutraal item is dat overral bij past, is de kans meer dan groot dat dit item met alles matcht. Zie het als een staple-item dat net zo multi-inzetbaar is als een wit t-shirt of een spijkerbroek. Kun je minstens 4 goede outfit combinaties bedenken met deze jas in je achterhoofd? Dan weet je dat je op het goede spoor zit.

We snappen dat je eigenlijk een jas wilt die overal tegen kan – en er natuurlijk heel leuk uit ziet. Heb je een jas gevonden die alle belangrijke kwaliteiten in zich verenigt? Dan heb je een jas in handen die lang mee kan (en heb je ook niet zoveel andere jassen nodig). Eigenlijk is het dus niet alleen slim, maar ook portemonnee-vriendelijk een jas te kiezen waarmee je meerdere vliegen in één klap slaat.
Speciale parka jas
Een mooie jas (zoals de praktische parka) is niet zomaar een jas. De jas voegt allereerst echt iets toe aan je uitstraling. Ook als je niet zo sportief bent, kun je erop rekenen dat zo’n jas een beetje pit toevoegt aan je uitstraling. Daarnaast loop je er in zo’n jas vaak zowel casual als verzorgd bij. Hierdoor zie je er aantrekkelijker uit – en maak je een betere eerste indruk. Check ons aanbod als je eens aangenaam verrast wilt worden en een jas wilt vinden die nog heel lang mee kan. Heb je jouw ideale parka al gespot? We nodigen je uit om eens goed rond te kijken op onze webshop. Hoe beter je nadenkt over je beslissing, hoe tevredener je straks bent met je jas!

Geen producten gevonden die aan je zoekcriteria voldoen.

Shopping cart

0

Geen producten in de winkelwagen.