Toggle Shop Sidebar

Woolrich werd opgericht in 1830 vanwege de strenge weersomstandigheden in Alaska het begon met wollen dekens voor soldaten in de Amerikaanse Burgeroorlog, Woolrich heeft zich nu ontpopt tot één van de meest kwalitatieve en bekende (winterkleding) merken ter wereld. Het merk staat vandaag de dag voor comfort, duurzaamheid, warmte en eenvoud. Dat Woolrich een succes is in Europa, is duidelijk. Maar wist je dat Woolrich ook bekender aan het worden is in Japan en Canada, want ze willen altijd blijven uitbreiden. Want ook al zijn ze begonnen met winterjassen hebben ze nu veel meer soorten jassen  gemaakt en daarom blijven ze ook groeien in populariteit. Ze hebben tegenwoordig ook hun eigenschoenenlijn en die begint ook heel goed te gaan, met een leuke variatie aan schoenen en unieke schoenen.

De jassen van Woolrich:

Een van de meer bekendere jas onder het publiek van Woolrich is toch wel de parka. Maar waar komt deze nou vandaan? De parka is geboren uit noodzaak. Het woord parka werd voor het eerst gebruikt in de 17e eeuw in de Engelse taal, het was namelijk een verzamelnaam voor de gelaagde diverse dierenhuiden.

De beroemde parka van Woolrich:

De eerste officiële Woolrich Arctic Parka werd al in 1972 geïntroduceerd ter bescherming van de duizenden mensen die in de pijpleidingen in Alaska maandenlang in Noord-Alaska woonden. Woolrich richtte zich daar op primaire behoeftes.

Hoewel het ontwerp de afgelopen 45 jaar eigenlijk hetzelfde is gebleven, hebben de verbeterde technische stoffen en details, zoals het afneembare bont, de weersbescherming van de Woolrich Arctic nog beter gemaakt en dat is nog een extra reden waarom Woolrich zon grote naam heeft opgebouwd in de afgelopen jaren. Ze willen en blijven steeds verbeteren, De jas in zijn huidige staat gaat voor jaren mee en er is altijd wel een parka die bij jou past!

Geen producten gevonden die aan je zoekcriteria voldoen.

Shopping cart

0

Geen producten in de winkelwagen.